torstai 27. syyskuuta 2012

Tokoa, agia, kouluttamista, ja vähän lisää tokoa
Sunnuntaina oli meän luokan järjestämä mätsäri. Minut saatto bongata sieltä buffetista. Meni kyllä tosi jouhevasti nää mätsärit, kaikki osallistu ja saatiin positiivista palautetta, vähän kylmä kyllä oli mutta mikä syyskuun lopun päivä ei olis kylmä näillä leveysasteilla. Mulla nyt vähän nolottaa kirjottaa tää seuraava, mutta pitää minun jotenki käsitellä tää asia, ku se vaivaa niin kauheesti. Sitte mätsäreitten jälkeen, ainoa asia mitä mie halusin tehä oli mennä lämpimään nukkumaan, ja se aiheutti sitte, pardon the pun, paskaraivarin, ku näin että Enda oli ripuloinu sisälle. Voi minun koira parkoja. Mie vaa kirosin ja siivosin ja kirosin vähän lissää ja volyymi oli aika siellä maksimipäässä. Ja pari kertaa tuli niskanahasta kiskastua koiria takasin pesuhuoneeseen ku ne ei siellä halunnu olla ku näkivät että oli hätä.

Sitte mie lähin käyttään koiria ulkona ja tossa asuntolan pihalla tavallaan selvis pää: Mie olin ollu aivan kamala ihminen ja koiranomistaja. Ei Enda sille mitään voinu, ja miksi ihmeessä mie sille jälkikäteen huusin. Ja Miki raukka. Se on muutenki herkempi ku Enda, ja nyt sille on huudettu ihan ilman mitään syytä. Mie itkua tihrustin ja kävelin ihan autopilotilla ton pikkulenkin tossa lemmikin ympäri. No loppupäivä meni ihan rauhallisissa merkeissä, käytin koiria useesti pihalla ku Endalla tosiaan vähän löysällä maha, ja jouduin mie yölläkin heräämään ja siivoamaan(taas hävetti niin perkeleesti se eilinen, en kyllä tajua miten mie niin räjähin).

Maanantaina oli tunnilla canicrossia ja esineruutua. Mie en vieläkään pysty juokseen ees sitä minun hidasta taaperrusta nii olin sitte siellä mäen päällä jo valmiina ja palkkasin Viiviä sitte. Enda oli vielä liian nuori siihen minun vetämiseen nii se oli koirakärryssä. Sitte mentiin jollekki metsäkirkolle ja paistettiin makkarat, maistoin ekaa kertaa soijanakkeja:D Siellä oli sellasia tehtäviä, että joko nostaa esineitä ruudusta ja tuo viivan toiselle puolen, tai sitte nakkipaloja siellä ruudussa. Päätin koittaa toisko Enda niitä erilaisia esineitä. Se meni sinne ja ihan selvästi näki että keitti yli se vaihtoehtojen runsaudenpula:D Toi se sieltä pehmolelun ja tiskiharjan, sitte se vaa lähti sinne hippailemaan.

Tiistaina oli agia, putkiharjotuksia, ja keppejä. Endan kans meinattiin tehä niitä kaikkia harjotuksia, mutta se ei irronnukkaan, nii otettiin sitte irtaantumisharjotuksia. Keppejä me tehtiin kolme kertaa verkoilla. Viimesellä kerralla se meni tosi hyvin! Sitte tehtiin välissä irtaantumista pelkälle alustalle ja jääviä viereisellä nurmikentällä. Ens kerralla pitäs sitte poistaa ainaki yks verkko. Sitte pidettiin tokoa ykkösille. Enda ja Pipari pääs yhessä välissä irti yhessä ja ne juoksi sitä Ollikkalan kenttää ympäri, pienillä oli hauskaa:D Mie ja Elina oltiin sitte koulutuspari, ja neuvottiin mikä osattiin seuraamisessa, sivulletulossa ja maahanmenossa kahta ykköstä. Saatiin myös koirankoulutuskerta siihen kurssia varten. Sitte oli ruokatauko jonka Enda lepäs kärryssä, ja sitte oli tokoa ja haun ilmasua Marin kans.

Olen kuulemma opettanu Endan seuraamisesta liian pientä ja sievää, ja niihän se onki jos aion PK-tottista sillä joskus tehhä. Pitää vaan alkaa ite hieman enemmän innostamaan Endaa ja palkkaamaan sillee mielenkiintosemmin. Sitte haun ilmasua, vähän liikaa hampaiden napsimista, vähän haukkua. Ja niin oli toisellaki kerralla.

Keskiviikkona oli teoriapainotteista, oli luento Green Care jutuista ja siihen liittyvistä terapiaeläinjutuista. Tosi mielenkiintosta juttua. Vois koittaa koirien kans mennä mukaan johonki Karvakavereihin tai muuhun kaverikoiratoimintaan. Kesken ton luennon käytiin ottamassa koirille kennelyskä nenäsumute. Enda hyppäsi innoissaan sen lääkärin silmälaseihin:D Muuten oli ihan helppo laittaa ne sumutteet ku on toi kätevä nokka molemmilla mistä voi pitää kiinni. Iltapäivällä oli koulutusohjaajakurssin suullinen ja kirjallinen koe, jotka meni läpi!

Illalla käytiin hallilla Sariannan ja Janitan kans, sieltä tuo videoki on. Tein Mikin kanssa AVO liikkeet läpi, ja nyt voin vähän rentoutua ton kokeen kans. Sain ittelleni kehitettyä lähes koetta vastaavan jännitystilan, ja tein samalla lailla kaikki kokeessa, niinku ennen paikkamakuuta, eli hermostunu kävely paikalle, muutama tarpeettomasti toistettu sivulle käsky, taluttimen kans räplääminen ja piiloon meneminen. JA SE PYSY! Muutenki Mikin vire oli tosi hyvä ja teki innolla!

Sitte Endan treenejä tossa näkyyki, ittellä toi seuraamisen kävely ainaki tossa oli tosi outoa... Tuolla hallilla on sellaset seinäkoukut mihin voi laittaa koiran kiinni jos ei oo bokseja vapaana. Noh, väärinkohdeltu nahkalapsi päätti sitten että mie en köki tässä seinässä, ja puri hihnansa poikki. Muuten oikein kivat treenit!

Tänään purettiin ja koottiin trimmiteriä ja nypittiin kaks petittiä, eka kerta ku nypin koiraa. Sormet meni vähän kipeeksi ja se oikea tekniikka on melko vaikia, mutta kyllä sitä ny pelkää sitä nyppimistä vähän vähemmän:D Piti olla agitreenit jotka totaalisesti unohin, enkä tiiä onko kukaan muukaan muistanu ja onko mulle soittettu viiskertaa että tuu nyt sieltä. Mutta joo... Huomenna on neljä tuntia käytäntöä, sitte mie lähen viikonlopuks Rovaniemele pakkaamaan, ja koirat jää tänne Roosalle hoitoon, että saa siivottua talon paremmin, ja voi keskittyä vaan siihen pakkaamiseen. Ääk, eka kerta tälle vuojele ku oon yli päivän erossa koirista :D

1 kommentti:

  1. Endapa on kasvanut hirveästi! Kivan näköinen se kyllä on :)

    VastaaPoista