Enda

Enda 1v 8kk, kuva: Sarianna Junnila

Virallinen nimi: Lifedream Signature Herding

Syntymäaika: 24.3.2012

Rotu: Sileäkarvainen collie

Sukupuoli: narttu

Paino 2012: 1.6: 5,3kg 16.7: 9,5kg 22.8: 11kg 18.9 13,5kg
Paino 2013: 09/13: 18kg

Säkä:54cm

Terveystutkimukset: Pentutarkastuksessa terve!
Silmätarkastus: Terveet silmät!
Juoksut: 1.1.2013, 7.9.2013, 8.5.2014, joulukuu 2014, 4.7.2015

Ruoka: Taste of the Wild, joskus jauhelihaa, piimää tms.

Tuloksia:
 Pentunäyttely Kokkola PN 2 KP
Match show Kannus 3.11.12: Pentujen Pun 2
Match show Kannus 28.4.13 Pun ei sij.
Jalostustarkastus
Luokan möllitoko 19.11.13 88/100 sij. 3/4
Tokokoe Kannus 27.11.13 102p - tuomari keskeytti kehästä karkaamisen vuoksi
6.12.13 Match show Kannus Pun ei sij.

Koiranet


Toisen koiran hankinta on ollut aikeissa jo pitkään, en vain osannut päättää pysynkö sheltissä, otanko pk-collien, sk-collien vai kenties jonkin muun paimenryhmäläisen. Pähkäilin sellaiset kolmisen vuotta ja päädyin nahkaan. Syksyllä 2011 sitten varasin pennun Hannalta:)
Enda 5kk. Kuva: Sarianna Junnila
Nahkaan päätös kallistui varmasti oikeastaan vasta Kannuksen aikana, koska tulin tutustuneeksi palveluskoiralajeihin kuten hakuun ja jälkeen. Ja vaikka Mikistä oli tulossa ihan hyvä hakusheltti:D, sillä ei riittäisi enää ikä, eikä shelteillä ole tietenkään kilpailuoikeuksia. Ja itsellä kiinnostaisi kyllä koittaa niitäkin kisoja jossain vaiheessa, tokon ja agilityn lisäksi.

Endan nimi oli pitkän pähkäilyn tulos. Tällä kertaa halusin jonkun merkityksenkin nimelle, eikä vaan sellaista, jonka koostin koirien nimipäiväkalenterin ohjeiden mukaan(ei R tai S kirjainta, I lopussa = Miki:) Selasin erilaisia nimisivustoja netissä ja mietin muutenkin pääni puhki... Lopulta jäljellä ehkä 30 nimestä oli enää Enda ja Kide. Pennun katsomismatkalla tulin siihen tulokseen autokunnan kanssa että se on vaikea taivuttaa(kiteen kanssa, kideen kanssa? kiteelle, kideelle?) niin Enda sitten valikoitui voittajaksi:D

Se on irlantilainen nimi, ja en osaa suomentaa tuota nätisti niin tässä englanninkielinen selitys:
Enda: ean means "bird", and Enda suggests "birdlike" or "freedom of spirit."

Enda 1v. Kuva: Sarianna Junnila
Endalla alkaa sujua jo kaikki ALO liikkeet tokossa, sekaan ollaan heitelty myös liikkeen osasia ylemmistä luokista, agissa ollaan tehty muutaman esteen pätkiä ja opeteltu esteitä, mutta vielä ihan kesken siinä. Temppuja esim. koiratanssia varten on jo muutama kasassa. Endasta on kuoriutumasssa oikein hyvä PK-koira, ainakin niiden maasto-osuuksien osalta; niin haku kuin jälkikin sujuvat jo varsin mallikkaasti! Luonnetesti/MH ja BH - koe suoritetaan myös jossain vaiheessa. Paimennusta ollaan kokeiltu, katsokaa "Paimennus" -tägin alta tuolta oikeasta reunasta tarkempaa selitystä siitä. Näyttelyura taisi jäädä yhteen ainokaiseen pentunäyttelyyn, mutta yritetään mätsäreitä kiertää jos vaan kyytiä ja rahaa järjestyy. Mutta ehdottomasti mennään ihan koiran tahtiin ja koiran ehdoilla, jos siitä ei johonkin ole niin ei sitten väkisin yritetä. Kaveriksi Mikille ja itelle mie sen lähinnä hankin:)

1 kommentti: