sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kentsuviikko, päättötyö ja lyhytkarvainen Miki part 3!

Olinkin kentsussa tämän viikon ja nyt on vielä tämä päivä taukoa ja huomenna taas puurtamaan, vihdoinkin näyttöviikon parissa, vähän jänskättää... Yritin tämän viikon lepuuttaa jalkaa, että jaksan suht ripeästi kävellä ens viikon, etten hirveesti pidentäis meän lenkkiaikoja.

En muista oonko jo täällä sanonu minkä päättötyön mie teen/oon tehny tässä parhaillan, mutta siis nyt ainakin sanon: eli tein lautapelin, jonka nimesin Kenneltriviaksi. Siinä on vähän Aliasta, Trivialpursuittia ja jotain pientä ekstraa jonka mie keksin, ja kuten nimi antaa ymmärtää ja (vähän pakkokin oli tällä alalla) koko peli on koiriin liittyvä. Voin myöhemmin laittaa selostuksen valmistusprosessista ja kuvat ja kaikki, mutta odotetaan, että ens viikolla joku luokka sitä testaa niin saan siitä ihan oman postauksen sitten.

Mikistä tuli taas lyhytkarvainen torstain ja perjantain aikana :) Ja nyt ennen kuin joku turkki-ihminen repii pelihousunsa, antakaapas kun valaistan minun 3 kesän kokemuksia tosta turkinajosta. Ensinnäkin, tiedän varsin hyvin ettei NORMAALIturkkista koiraa kannata ajaa, tai jos ajaa niin sitten on joku tosi hyvä syy. Koska kyllä, turkki eristää ja pitää viileänä(oikein hoidettuna) ja se on koiralla syystä. Sitten kun siirrytään näihin ei normaaliturkkisiin eli HORMONIturkkihirviöihin, suosittelen hyvin hyvin hyvin painokkaasti, että vaikka ette ajaisi turkkia, niin keventäkää nyt hyvänen aika sitä ees kesäkuumille. Mutta suosittelen kyllä ihan lyhyeksi ajamistakin, Mikillä me
Iso musta jätesäkillinen lähti karvaa ja tollanen siitä tuli, kiitti trimmaajat :)
ni noin puoli vuotta, ei sitäkään, siihen että turkki oli taas säänkestävä ja puuhkea. Minusta oli vain plussaa että turkki vaikutti vähän ohuemmalta ja lyhyemmältä. Varsinkin näin vanhan koiran omistajana voin sanoa että se on kuin ottais ainakin viisi vuotta koiran iästä pois kun turkki lähtee. Askel on niin paljon kevyempi, Miki ei enää läähättele sisällä (mullakin on lattialämmitys niin pienellä kun täällä saa, ja silti se läähätti), se juo vähemmän), ja kaikista tärkeintä, sille on tullut lisää intoa. Jaksaa paljon paremmin Endan kotkotuksia, ja on pitäny nyt viikonlopun aikana oikein tarkistaa että kumpaa sitä oikeen kieltää riehumasta sisällä :D Mitäs mieltä te olette pitkäkarvaisten ajelusta?

Tänään käytiin pellolla tunteroinen juoksemassa(koirat juoksi, en mie :D) ja tein siinä 5 toistoa Endalle pallolla silleen että tiputin sen jossain vaiheessa ja kutsuin Endan tykö ja lähetin sen ettimään. 3 ekaa toistoa meni hyvin, sitten huomasin että se alkoi väsymään, mutten tietenkään loppunut siihen. Neljäs toisto siis meni huonoiten ja viides olikin vaan tosi helppo sitten, mutta oma moka taas, ois pitäny vaan lopettaa siihen kolmanteen.

Muuten onkin aika mennyt pakkaillessa ja pääsykokeisiin lukiessa...

5 kommenttia:

 1. Mitä mieltä oot. Mulla on pian 2vuotias samojedi, jonka turkki on aina ollut erittäin huonokuntoinen. Vaikka turkin kävisi harjalla läpi kotaisin läpi, ei sen ulkonäkö muutu mihinkään, aina yhtä ruma. Viime kesänä sille sitten tuli isoja hotspotteja selkään ja se ajeltiin kaljuksi niistä kohti ja hotspotit hoidettiin kuntoon. Karva ei ole vieläkään kasvanut, vaan pari karvanhöytyvää on ajelluissa kohdissa. Noin kuukausi sitten koirani iho meni aivan hilseiseksi, sille muodostui karvattomia kohtia ja takajalkojen alue muuttui kokonaan kaljuksi. Sillä epäiltiin allergiaa ja olen pesenyt sen lääkeshampoolla 2krt viikossa, mutta turkki ei ole muuttunut miksikään, eikä hilseinen ihokaan. Noin viikko sitten huomasin tämän takajalkojen kaljujen kohtien tummenevan, nyt iho on miltein musta. Ajattelin vetää tämän turkin matalaksi, mutta onko järkeä? Olisi varmaan koirallekkin kiva kun hilseinen iho saa happea, eikä kesällä olisi niin kuuma.

  VastaaPoista
 2. Mie veisin sun koiran mahd. pian eläinlääkäriin, ja mielellään sellaseen joka tietää jotain ihojutuista enempi, ja siellä keskustelisin tosta ihosta ja turkin ajelun hyödyistä ja haitoista juuri sun koiran kohdalla. Jos se ajeltukaan karva viime kesältä ei ole kasvanut melkein yhtään, ja noi muut ongelmat siihen päälle, niin kuulostaa vähän isommalta ongelmalta kuin pelkän turkin laadulliselta ongelmalta. Ja kuulostaa vähän siltä että kannattaa yrittää hoitaa tuo iho hyväksi ensin, ennen kuin suorittaa ajelutoimenpiteitä, koska muuten talvella saattaa olla sitten lämmöneristyksen kanssa ongelmia. Miten ton allergian kanssa? Vaihdoitko ruokaa vai mitä teit? Koirillekin on nykyään allergiatestejä, jos haluaa ihan varma olla!

  VastaaPoista
 3. Olisiko alueellasi ihotauteihin erikoistunutta eläinlääkäriä jossain? Testattiinko hilsepunkki? Ja tehtiinkö allergiaepäilylle muuta kuin lääkeshampoo, ruokavalion vaihto yms.? Kuulostaisi kyllä hyvinkin siltä, niinkuin Krisse kirjoitti, että pelkkä turkin ajelu ei tuossa välttämättä auta, mieleen tulee äkkiseltään ainakin jokin hormonihäiriö joka voisi aiheuttaa tummmoista. Oikein hoidettu turkki on sammarin iholle kuitenkin myös suojana ja eristeenä ja mietin miten se sitten reagoi auringonvaloon. Olethan muistanut kuivata koiran pesun jälkeen hyvin, turkin jättäminen kosteaksi on omiaan aiheuttamaan hotspotteja ja iho-ongelmia tämmöiselle tiivisturkkiselle rodulle kuten sammari. Itselläni noita turrikoita on kaksi, ja etenkin tänä "talvena" olen huomannut laadullista ongelmaa myös meidän uroksella, jolla on turkki ollut aina tosi hyvä. Nyt se on jotenkin kuivahko ja kummallinen, hieman rähjäisen näköinen. Olen tässä aloittelemassa ruokamerkin vaihtoa, mutta epäilen että tällä oudolla talvellakin on osuutta asiaan.

  VastaaPoista
 4. Ollaan käyty jo kahteen kertaan eläinlääkärillä noiden iho-ongelmien takia. Allergia epäillyn takia vaihdoimme ruuan eliminaatiodiettiin. Eläinlääkäri testasi hilsepunkin, mutta sitä tuolta ei löytynyt. Koiralle tehtiin myös loishäätö. Tuntuu kuin tuon iho vain hautoisi paksun ja huono kuntoisen turkin alla ja turkin harjaaminen on tullut vaikeaksi kun pitää varoa tuon ihoa. Turkki on aina kuivattu hyvin, viime kesänä uinnin jälkeen oli vain niin hautovat kelit, että hotspotit johtuivat siittä. (Turkkiin oli jäänyt hieman kosteutta) Edellisestä ell. käynnistä ei ole kauaa ja etsiskelen nyt ihotauteihin erikoistunutta eläinlääkäriä. Koira viedään lääkärille mahdollisimman pian, sillä tummunut iho ihmetyttää. Turkin ajelu mietityttää paljon, kumpa vain tuon karvat alkaisi kasvamaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Mie alan kallistumaan vahvasti ajon kannalle, mutta tosiaan kysy eläinlääkäriltä ensin, että mitä mieltä se on turkin ajelusta että onko siitä hyötyä ja tarviiko esim. kesäksi sitten aurinkorasvaa tms.(jos ja kun se ajellaan) niin osaa neuvoa sellaisen rasvan mikä ei ihoa ärsytä.

   Poista