torstai 17. marraskuuta 2011

Pitempi navettavuoro ja tokotreenejä

Joo eli tällä viikolla olikin sitten maanantaina iltanavetta, tiistaina sekä aamu -ja iltanavetta ja vielä keskiviikon aamunavetta. Keskiviikkona treenattiin tokoa ja tänään pääsin vähän neuvomaan tokossa:D

Maanantaina olin lypsyvuorossa, meni se vähän paremmin kuin viimeksi. Nyt oli vain kolme lypsämässä niin oli jännitysmomentti kun piti tarkkailla kaikkia lehmiä, että milloin vapautuu lypsypaikka tai on lypsy valmis.

Tiistaiaamuna sitten sujuikin jo aika hyvin, ja hei yksi todella tärkeä asia, mie opin sen hemmetin käsin alkuruiskeiden ja solunäytteiden ottamisen! Tiistai iltana olin sitten putsaripuolella. Putsasin parsia ja laitoin kuivikkeita... Ne pikkuvasikat ja nuoret vasikat on kyllä aika suloisia vaikken muuten lehmistä hirveästi tykkääkkään. Sieltä haettiin tiistaina teuraaksi kaksi lehmää. Melko surullista se on, mutta kyllä sen ymmärtää että ei siellä turhia eläimiä voi pitää. Kiimakiertojen kattominen on muuten melko ällöä, kun pitää tunkea sormia sinne värkkiin ja kattoa liman koostumusta...

Keskiviikkoaamuna olin ruokinnassa. Juotin pikkuvasikat ja uskallauduin vihdoin ajamaan avantilla ja tyrkkimään niitä rehuja. Sitten laitoin aamupalan jälkeen tarroja maitonäytteisiin ja kirjasin maitomääriä ylös tietokoneelle. Pikkasen tuli univajetta mutta ihan kiva oikeastaan noin. Illalla käytin sitten Mikin oikein kunnon lenkillä ja treenattiin vähän tokoa. Liikkeestä istuminen alkaa iskostua päähän:D ja hyppynoutokin. Muuten otettiin pikavauhtia ja lyhennettyinä kaikki avon liikkeet läpi ja hyvin meni nyt vaihteeksi jopa seuraamisen käännökset!

Tänään sitten kävin ennen siivousta neuvomassa Sariannalle tokoa ja lainaamassa kirjan. Miki oli paikkamakuussa melkein sen koko ajan, paitsi silloin kun piti näyttää jotain. Kyllä se varmasti ainakin 4 minuuttia kerrallaan, kahdesti siellä oli paikalla. Eli ongelma todellakin on se kun lähden pois näkyvistä. Huomenna on käytäntöä etänä(itsenäinen jälki ja esine-etsintä ja siitä raportti) ja kouluttamisen teoriaa kaksi tuntia aamulla. Kilpailujännitysluento on sitten illalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti