lauantai 19. marraskuuta 2011

Perjantain teoria, jälki, esine-etsintä ja kilpailujännitysluento

Aamulla oli kaksi tuntia koirankoulutuksen teoriaa. Käytiin läpi klassinen ja operantti ehdollistuminen. Videot tunnilla olivat mielenkiintoisia, muuten olen jo itte lueskellut noita asioita monta vuotta jo:D Sieltä sain uuden temppuideankin; kuperkeikka, eli koira menee pään kautta ympäri:D Sitten tuli kotiläksyksi opettaa koira laittamaan panta päähän ja kuonokoppaan/muuhun kuonositeeseen ja käsittelyyn totuttamista.

Sen jälkeen oli sitten käytäntöä itsenäisesti, eli jälki ja esine-etsintä. Kävin laittamassa pyykit pyörimään ja kun ne piti hakea, niin tein ensin 95 askeleen jäljen pellolle. Siinä oli yksi mutka ja loppua kohti makupalat harveni. Se vanheni n. puoli tuntia ja sitten jäljestettiin. Mikiä ei tarvinnut enää kun kolme kertaa muistuttaa, että ei saa peruutella jos namit unohtuu ja vaikka ei unohtuisikaan. Muuten se jäljesti tosi hyvin ja käytti nenää, ei silmiä. Sitten oli esine-etsintä. Piilotin meän kämpän olkkariin ja eteiseen kolme kertaa Mikin porolelun. Ekaksi sitä piti auttaa, mutta kaksi muuta kertaa löytyi hyvin. Se uskalsi jopa ottaa sen kengän sisältä, eli ahtaasta paikasta, mikä on aiemmin ollut ongelma.

Illalla sitten lähdin Vappu Alatalon psyykkisen valmennuksen luennolle. Nyt on sitten joitain työkaluja miten saa jännitystä pois, ja hyviä vinkkejä kokeisiin ja agiin valmistautumiseen. Tuli mieleen että mie olen aika paljon sabotoinu Mikiä kokeissa, kun en ole varma että se osaa, vaikka se siis osaa treeneissäkin ja häiriössä. Ja muutenkin lähden aina negatiivisin odotuksin kokeisiin tai ei kovin hyvin odotuksin kuitenkaan. Että jos koittaisi omaa asennetta muuttaa, ehkä menisi paremmin? Ja koittaisin rauhoitella itteäni, aiemmin olen vain keskittynyt siihen että "voikamalakunjännittää" "kohtapitäämennäkehäänapua!" Ja jotenkin pitäisi unohtaa tulostavoite ja mennä vaan tekemään hyvä koesuoritus!

2 kommenttia:

  1. Tuo luento oli varmaan mielenkiintonen. Kiva ku sait sieltä hyviä eväitä kisajännityksen lieventämiseen, noinhan se menee et asenne ratkaisee ja pääasia että laittaa koesuoritukseen parastansa eikä yritä liikaa. :D

    VastaaPoista
  2. Saat lukea minun muistiinpanot jos tahot:D

    VastaaPoista