tiistai 20. syyskuuta 2011

Jos herättäis tämän henkiin, eikä vaan kirjottelis koneelle varastoon juttuja...

Koulun langaton netti oli elämää hitaampi, joten ei blogipäivityksiä, mutta mokkula to the rescue!
On ehtiny vaikka mitä tässä tapahtuakin kolmen viikon aikana. Eli tässä lyhennelmä niistä kaikista koneella olevista kirjoituksista:
Ensimmäinen kennelviikko oli kiva, pikkasen rankka jalalle varsinki viikonloppuna kun oli 12 lenkkiä + Mikin lenkitykset. Laihduin jaloista aivan älyttömästi. Hoitokoirat oli ihania, vaikka vähän säikähdinkin yhtä norjanharmaata. Pöljää oikeastaan, eihän se edes minua purrut mutta ei sille voi mitään nyt. Ja asuntolan siivoustarkastuspäivänä huomasi miten oli tarttunut hoitolasta pikkutarkkuutta ja tehokkuutta siivoukseen. Koko viikko meni aika vähällä unella(On se muuten ihanaa kun saa nukkua 7 asti aamulla) ja vähän ohi alkuviikko, kun olin kipeäkin.

Käytiin myös Ähtärissä luokan kanssa. Lumileopardi, ilvekset ja sudet oli siistejä. Muut eläimet oli vähän silleen: "oi, kauriita, meillä on niitä takapihalla". Kuin myös hirviä, mettoja, muita mettälintuja, sellasia perus suomen luontoon kuuluvia eläimiä aika paljon siis siellä. Tietenki biisonit vai mitä ne oli ja joku muuki kavio/sorkkaeläin jolla oli sarvet, oli ihan mielenkiintoisia.

Ja Miki pääsi matkustamaan ensimmäisen kerran junassa, kun kävästiin Rollossa vähän pitempänä viikonloppuna. Hyvin tollanen vaarattoman ja söpön näköinen karvakasa keräsi kaikki humalaiset sillä iltajunalla. "Minä tiedän paljon koirista, minullakin on koira"- ihminen tuli vastaan ja sitten ihan muuten vain hilpeällä tuulella ollut miekkonen... Paluujunassa sitten oli sattumalta yksi sheltti-ihminen jonka kanssa tuli puhuttua mukavia. Jutta oli matkaseurana Kannukseen asti:)

Käytännön tunneilla ollaan otettu paljon jälkeä. Kyllä Miki osaa nenää käyttää, mutta vähän epätarkka se on. Ja itse pitäisi alkaa tekemään pitempiä jälkiä ja koittaa pysyä kaukana Mikistä siinä jäljellä, tokosta on niin tarttunut mullekin tuo sivulla kulkeminen:D Ja tällä viikolla aloitettiin eilen haku. Mikin kanssa ollaan joskus leikitty "piilosta" eli Miki sisällä ja minun kaveri menee piiloon jonnekin meän pihan mettään ja Miki haki sitä. Eli periaatteessa ihan vanha tekijä:D Eilen oli ihan tavan mettähakua, tänään käytiin Kokkolassa raunioradalla. Aika siisti paikka. Miki kiersi kaikki rauniot maalimiehen tykö, "miksi mennä läpi ku voi kiertää ympäri?"

Agilitytreenejä on ollut ohjatusti nyt 5 kertaa ja ittekseen ollaan käyty treenailemassa joko viikonloppuna tai torstai aamuisin kun ei ole tuntia. Kontaktihinkkaukset on aloitettu. Hyvin se jo hidastaa niihin, eikä enää loiki niin pahasti niitä yli. Sitten ihan perus ohjausjuttuja niinkuin valsseja. Miten nekin voi tuntua niin monimutkasilta?  Eilen muisteltiin pituutta, pussia ja pöytää. Hyvin se Miki menee, kyllä me vielä ykkösluokasta serti saahan prkl:D joo ei todellakaan jos en opi ohjaamaan... Pitää jostain ettiä se ratapiirrosohjelma tai alkaa kuvaamaan treenejä videolle...

Tokoa ollaan treenailtu yksikseen kentällä. Seurauksessa palkkaan useasti, muuten joka toisen tai kolmannen liikkeen jälkeen makupalalla. Löysin Tie tottelevaisuusvalioksi - kirjasta hyvän vinkin avon luoksetuloon: yhdistää takapalkkaan sanan, jonka voi sitten sanoa kokeessa ennen kun sanoo "valmis" ja kun takapalkka on epäsäännöllinen, niin koira pysähtyy skarpimmin kun pitää! Paikallamakuuta pitäisi päästä treenaamaan häiriössä... Kuka tullee kaveriksi???

Olikohan siinä nyt kaikki... Varmasti jotain unohtui, mutta nyt yritän siis kirjoittaa tänne kaikki, kun teknisistä ongelmista päästiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti