tiistai 19. marraskuuta 2013

Agilitya, tokoa ja hakua, kentsuilua ja möllitokontapainen

Kämppiksen Eppu - kissa on komentanut koirat nurkkaan
Oho on jäänyt pitkältä ajalta kirjoittamatta. No tässsä on vähän kohokohtia, jos kaikki kirjottaisi tulisi liian pitkä teksti. Jonkun aikaa sitten oli käytännöntunnilla pelastuskoirahakua eli "eksynyt" meni metsään ja minut, kartturi ja tukihenkilö lähetettiin etsimään :D Enda lähti hyvin alussa jäljelle!!! mikä siis on järkytys kun se on aiemmin ollut ilmavainuinen koira. Sai pari kertaa jonkun hajun mutta hukkasi. Alueen takanurkassa Enda yhtäkkiä sai oikean hajun ja ampaisi maalimiehelle. Melkein 70 m päästä se sen hajun otti, ettei huono ollenkaan vaikka välillä oli sellaisia hetkiä kun se ei etsinyt.

Enda tietää missä päässä sänkyä nukutaan :D
Ensimmäiset ja lopulta viimeiset kentsut tuli tälle vuodelle myös käytyä. Sai opastaa kahta taitavaa ykköstä, ja vaikka tuntui olevan itsellä vähän homma hakusessa pitkän ajan jälkeen, kai me selvittiin ihan kunnialla. Varmaan ihmettelette tuota viimeiset - kohtaa. Noh, kentsuvuoron viimeinen pissalenkki maanantaiaamuna, astun koirien kanssa ovesta pihalle ja portaan alas RIKS RAKS JA POKS minun jalkapohjasta! meni jokin pahasti vinoon/rikki. Nyt oon sitte vähän yli viikon klenkannut ja juossut lääkärissä ja röntgenissä, jossa ei oikein mitään voida tehdä, laittoivat vaan särkylääkepullon kanssa kotiin. Mitään ei ollut murtunut onneksi, mutta ei kiva kun ei voi kävellä edes vähän normaalimmin. Kentsut siis siirtyivät keväälle.

Oonkos muuten sanonu että oon nyt kouluttanu parin luokkakaverin kanssa agilityn alkeita tähän koulutukseen liittyen joka tiistai ilta nyt muutaman viikon. Oon päässy kylkiäisenä joka viikko treenaamaan tokoa tulevia kisoja varten ja kaikki vaikutti olevan ok. Sitten tulikin tämä päivä, kun oli möllitoko tunnilla.

Luoksepäästävyys 9 - Hyppi vasten, pitää muistaa oikeassa tilanteessa ottaa hallintaan istumaan viereen, nyt annoin seistä.
Paikkamakuu 8 - Ryömähti eteenpäin alle oman mittansa ihan viime sekunneilla, muuten oikein rauhallinen.
Seuraaminen taluttimetta 8 - Teki alussa oikein hienon improvisoidun liikkeestä maahanmenon :D muuten ok. Vähän käännökset kusi ton oman klenkkaamisen takia.
Liikkeestä maahanmeno 10 - Oli oikeestikki hieno!
Luoksetulo 10 - Ditto ^
Liikkeestä seisominen 8 - Meni ensin maahan, mutta nostin sen hienolla kauko-ohjaus käsiliikkeellä ennen kun ehdin kovin kauas koirasta. Ennakoi istumisen. Oikeesti ois siis tullu nolla tästä
Hyppy 9 - Hyppäsi hyvin ja pysähtyi vähän hitaasti ja karkasi monesti hypylle kun annettiin kokonaisvaikutusta
Kokonaisvaikutus 10 - Tästäkin olisi saanut pudota pisteitä kun liikkeiden välit oli semmosta haahuilua että ei oo tosikaan, nyt pitää tää viikko ennen koetta käyttää kyllä tohon kehähallintaan! Jotenkin Endalla on sellainen mielleyhtymä että kun ei olla käskynalla tai ollaan lepsusti käskynalla niin saa haahuilla. Myös taluttimesta irtipäästäminen = haahuilu.

Pisteet 88/100 sij. 3/4.

Ei jännittänyt samalla lailla kun oikeassa kokeessa, mutta pienen jännityksen sai onneksi päälle. Huomasi sen jännityksen puutteen muuten vessakäyntien määrässä ennen suoritusta, vaan kaks kertaa, kun oikeassa koepäivässä tulee vessakäyntejä useampi kymmen! Enkä ees valehtele, mulla on todistajia :D Arvostelu oli todella lempeää, mutta kyllä siellä oli oikeastikin niitä liikkeitä josta ois tullu oikeassakin kokeessa tollaset pisteet.

Huomenna ja viikonloppuna pitäs tapahtua jotain mielenkiintosta, että palataampa astialle maanantaina, jos yrittäis ettei tää väli näin pitkäksi enää venyisi.


Pikainen palkintoräpsy, Endaki alotti ton kuppien keräilyn :D Ja raukka vielä ihan väsyksissä.


1 kommentti:

  1. Meillä on ihan sama ongelmana: haahuilu! :D Tokon ohjatuissa ei vaan osaa olla paikoillaan, kun vaikka jutellaan kouluttajan kanssa..

    VastaaPoista