maanantai 14. lokakuuta 2013

Rallytokopäivä, valmennusta, PEKOa, Tuikun luento ja syysloma!

Mitähän tässä tapahtuu?
Tällä viikolla oli yksi kokonainen koulupäivä omistettu rallytokolle! Meitä tuli kouluttamaan se bernityyppi joka on kouluttanu jo yhen koiran valioksi asti ei nyt nimi satu mieleen...
Päivän edetessä alkoi iskeä paniikki koko lajia kohtaan, mie tiiän että siinä saa puhua koiralle ja sen pitäis olla helpompaa kun toko, mutta voi herranenaika niitä virhemahdollisuuksia mitä siinä on... Jotenki toko alkoi tuntua tosi turvalliselta lajilta tai tarpeeksi yksitoikkoiselta tai jotain... Enda tykkäsi ja saatiin hyvä vinkki eteentulon opettamiseen jonka voi soveltaa pk - tottikseen - kosketusalusta/ tarramuistilappu keskivartaloon kiinni ja opetetaan koira takaperin ketjuttamalla tulemaan siihen eteen istumaan. Eli ensin naksutellaan siitä että koira istuu edessä ja koskee lappuun. sitten siirrytään itse sen verran taaksepäin että koiran pitää liikkua ja istua uudelleen ja koskea nenällä lappuun jne. Taas yksi liike josta sai eliminoitua koko namikäden tarpeen pois!

Enda taas leveilee :D
Ja kyllä huomas kun tehtiin takapäänkäyttöharjoituksia että Enda on tosi oikeapainoinen tokon takia, joten alotin siellä tunnilla opettaan myös minun oikealla puolen seuraamista.
Tehtiin me pieni pätkä rataa, josta tuli vaan yksi miinuspiste, hihna kiristyi kerran. Pujottelu ja askelsiirtymät meni ihan hyvin, jopa tehtiin pujottelu juosten ja kontakti ja paikka pysy. Varmasti jatketaan harjoituksia nyt kun hallillakin on liikekansio jossa ne kaikki kyltit on! Itsenäisyyspäivänä Kannuksessa on myös kisat, eli sinne siis tähdätään!
Me kaikki myös valmetaudutaan taitajaa varten ja Messarin koirakisaa varten, vaikka vaan osa luokasta menee jompaan kumpaan, mie meen Messarissa siihen kisaan. En kyllä tiiä mikä oikosulku päähän tuli kun tarjouduin sinne, mutta ihan hyvillä mielin olen vielä tässä vaiheessa mukana :D

Miki ja mie - Enda ei halunnu meän kans yhteiskuvaan, liian
kiire syyä poronpapanoita :D
Ennen lomaa tuli myös tutustuttua(ihana sana :D) pelastuskoirahakuun teoriassa ja käytännössä. Teoriaosuudessa puhuttiin vähän suunnistuksesta ja suunniteltiin ryhmissä hakualue ja maalimiesten sijainnit. Mie olin maalimies nro. 3. Käytännön osuudessa siis meidät vietiin lähelle piiloja ja me kadottiin metsään. Kyllä sitä taas mietti että kaikenlaiset jutut sitä käy koulutyöstä kennellinjalla, kuten tunnin yksin metsässä istuminen :D

Perjantaina oli sitten Tuire Kaimion luento! Oli kyllä outoa koko viikon nähdä häntä ohimennen koululla, kun on tottunut että Tuikku on vaan ne kirjansa, ei oikea ihminen. Oi hitsi kun oli pahasti sanottu, mutta niin se vaan tuntui :D Paljon kyllä sai irti siitä luennosta, vaikka hapenpuute meinas nukuttaa luokassa... Pitää tosiaan tehdä se luento.- sivusto niin ehkä joku saa minun muistiinpanoista jotain irti itsekin.

Illalla noustiin koirien kanssa junaan kohti Rovaniemeä. Juna oli tosi paljon myöhässä, ja aivan järkyttävän täynnä Ouluun asti, mutta päästiin perille kuiten. Nyt ollaan täällä kotikotona pari päivää rentouduttu ja käyty vaarassa lenkillä, sieltä nää kuvat on. Takapihalla on myös sänkkäripelto niin koirat saa kyllä juosta ihan nokko! Kattoo jos sais jotaki treenivideota aikaseksi, tarkotus ois koittaa häivyttää palkkaa tokoliikkeistä silleen että kestäis ne alon liikkeet pelkillä kehuilla ja loppuun se iso palkka. Syysloman jälkeen oiski sitte vähän yli kaks viikkoa aikaa harjotella hallilla kokeenomaisia treenejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti