tiistai 21. elokuuta 2012

Miki 7 v, treeniä, leikkiä ja eka verijälki + video

Miki pari päivää yli 7vko
Seittemän vuotta sitte Päivänpaisteen F-pentue näki päivänvalon, ja mulle matkasi maailman ihanin pieni (okei iso) sheltin pentu:) Mikin kanssa ollaan tehty vaikka ja mitä, ja ilman sitä minun teinivuodet ois ollu tosi tylsiä. Me kasvettiin aikuisiksi yhessä. Ja nyt se on semmonen tukipilari ja ystävä, en mie ois uskonu että koiraan kiintyy näin paljon! Tänään Miki sai siankorvia, ja vähän kahdenkeskistä ekstrahuomioita. Toivotaan että on vielä toiset seittemän vuotta edessä!

Tänään käytiin eka kerta tunnilla tekemässä verijälki. Ja Endahan ei ole etes alottanu "ihmisjälkeä" että saa nähä mitä siitä tulee ton jälkeen. Nimittäin se veti ku höyryjuna siellä jäljellä, verrattuna siis normaaliin hihnakäyttäytymiseen. Vähän se säikähti semmosta jäljenmerkkausjuttua puussa, mutta toipu siitä nopeesti ja meni takaisin jäljelle. Ja keskellä jälkee vähän keskittyminen herpaantu, harhaili vähän jossain kohtaa ja halus lähtee pentuhepuloimaan. Mutta palas melko nopeesti takasin jäljelle ja jäljesti hyvin loppuun. Mie ehkä tykkään enemmän tosta verijäljestä ku pk-jäljestä, ainaki toi opetus ja jäljen teko on sillee yksinkertasempaa ja ei nii justiinsa. Että jos ottas sitte pk-lajiks haun ja jälkeä sitte mejänä joskus.

Tänään käytiin illalla leikkimässä Rubertin kans. Taas meni melkeen tunti, mutta hei nyt Enda ei heittäytyny selälleen joka kerta ku toinen juoksi ohi:D Ja ne jopa leikki! Tennari vaan tuntu jäävän liian pieneksi taas, kun tosiaan molemmat on tottunu juoksuttaan koiria pellolla, niin semmone pikkuhäkki on vähä, no pieni...

Tokosa ollaan edetty sen verran, että sivulletuloon tarttee enää vaan harvoin käsiapuja, ja semmosta kunnollista seuraamista on jo pari metriä. Opetin sille uuen tempun tossa viikonloppuna, nyt se osaa käsimerkistä pyöriä molempiin suuntiin ittensä ympäri. Agilitya on aloteltu sen verran että se on juossu melkeen täysmittasen putken läpi minun luo muutaman kerran, tykkäs siitä! Ja alettu opettaan keppejä 2x2 menetelmällä, pistäkää vaikka youtubeen sanat 2x2 method agility, nii tulee videota.

Tässä on kolmen päivän takaiset treenit vähän videonpätkää niistä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti