perjantai 17. lokakuuta 2014

Tassujen talvihoitoa, hammaskivestä, luonnon antimista ja muita kuulumisia

 Pskkasaamuna mettässä

Ei täällä edelleenkään mitään kovin kummoista ole tapahtunu, mutta jotaki koiriin liittyvää erityistä tekemistä ilmaantui heti kun ilmat kylmeni ja luntakin tipahteli taas vähän maahan. Mikin tassut nimittäin kuivahtaa kuin rusinat heti kun vähänkin on pidempään pakkasta. Huomasin myös, että tassukarvat olivat pikkaisen päässeet rehottamaan. Endalla ei onneksi ainakaan toistaiseksi ole mitään tällaista tassujen kanssa ilmennyt. Eli siis viime lauantai aamupäivä kului Mikin tassuja manikyroidessa. Leikkasin myös molempien kynnet. Alla on vähän ennen ja jälkeen kuvia Mikin tassuista ja selitystä.

Oikeanpuoleiset tassut käsittelyn jälkeen

Vasen puoli ennen
Vasen puoli jälkeen, ilman rasvaa

Ensimmäinen rasvakerros. Piti laittaa kolme ennen kun
tassut normalisoituivat.

Siinä on Mikin koristekarvat :D
Tassunhoitotarvikkeet
Uus pohjavillahara
Frost
Tämä tassukäsittely myös auttaa lumipaakkujen kanssa, tai siis siinä että niitä ei kertyisi lenkkien aikana. Kesäksi oli kiva ajella Kannuksessa ihan koneella kaikki karvat tassuväleistä pois, mutta talvella tykkään jättää kuitenkin vähän eristystä kylmää varten, Ehkä tosiaan seuraava koiriin liittyvä hankinta voisi olla oma trimmikone. Säästäis pitkän pennin trimmauslaskuissa, kun ei voi enää käyttää hyväksi ilmaista oppilastyötä :D

Sitten vähän juttua hammaskivestä. Ei ne luut ihan kaikkea saa ainakaan Mikiltä kuitenkaan pois, joten etin jatkuvasti jotain tököttiä mitä vois käyttää että plakki pehmenis ja mielellään lähtis irti. Oon aiemmin kokeillu Plaque offia (toimi mutta ei mahu budjettiin) Aqua denttiöä (Enda ei juo vettä jossa sitä on, niin  käyttö on jäänyt.) ja joskus vuonna nakki ja muusi käytin Pedigreen hammastikkuja, jotka ei toimineet ylläri ylläri Eksyin tässä taas Zooplussalle ja löysin sellasen ihmeaineen että ei toista! Sellanen hammaskivi mitä en ollu monen vuoden yrityksistä huolimatta kokonaan saanu ite raaputettua lähti melkeen kokonaan kahessa viikossa! Ostin myös tietty luita, koska on se parempi yrittää luonnollisesti puhistaa. Ja ostin myös karvoja katkovan pohjavillaharan, jos sais tota Mikin turkkia pidettyä ees vähän kurissa.

Sitten keiteltiin veljen kanssa mehua marjoista joita oon syksyllä keränny. Kyllä siitä muutamaksi kuukaudeksi mehua tuli. Sitten oliki pitkä tylsä jakso kun ei oikein mitään tapahtunu. Ollaan me taas alettu koirien kans lenkkeilemään öisin :D Vaikka sillon on yleensä kylmempää, niin ei meitä haittaa, ja mie tykkään kattella tähtiä ja revontulia.

On hyvin tärkeää että lemmikit sopii sisustukseen :D
Keskiviikkona istuin kaikessa rauhassa koneella olkkarissa ja yhtäkkiä kuulu semmosta ihme suhinaa, ja seuraavaksi ikkunaan tömähti iso tumma möykky! Eka kerta minun elämässä ku pyy lentää ikkunaan. Mie en uskaltanu tappaa sitä niin pyysin veljen tänne ja pyy ilmestyi paistina pöydälle noin kymmenessä minuutissa :D Tänään sitten keitin sitä tunnin suolavedessä, irrotin lihat luista ja pistin pannuun ja tacokastikkeen perään. Tuli oikeen hyviä pyytortilloja ja koirat saa tänään oikeen maukkaan kastikkeen nappuloille :D

Mausteita
Enda alkaa näyttää taas juoksun merkkejä. Ens kuussa siis pitäis alkaa. Se on nuollu enemmän alapäätään, tullu hellyydenkipeämmäksi ja eilen se poistui pihalta naapuriin, eikä tullu kutsuista huolimatta. Se ei normaalisti tollasia karkureissuja harrasta. Ja tänään kun käytiin lenkillä niin se pissasi useamman kuin yhen kerran, joten kyllä ihan näillä näppäimillä pitäis alkaa.

Tänään käytiin kuuntelemassa kun järvi jäätyy. Siellä on rantavedet jo ohuessa jäässä ja aallot kilistelee jääpaloja toisiaan vasten. Se on jotenki niin taianomaisen kuuloista, ja vaikka ilma on harmaa ja kylmä ja tulee aikasin pimeä niin kyllä mie just tollasten juttujen takia tykkään talvesta kaikista vuodenajoista eniten.

Oli vaikeeta saaha kuvaa, kun Enda aina heräsi kameran ääneen :D
Kynttilänpolttoaika parhaimmillaan
Prinsessalla pitää olla pää tyynyllä, ei sitä muuten tuu uni!
Säästetään vähän sähköä....


Pakkasaamulenkiltä lisää kuvia

Enda myös makoilee kyttäystuolissa :D
Endan pakkaskuva


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti