keskiviikko 21. elokuuta 2013

Kiirettä, pentuhöpinää, treenailua, ja Endan eka kerta lampailla!

Ilmeellä vuodesta 2013 :D
Mulla on tää blogi ollu viimeaikoina sitä että oon kirjottanu luonnokseen ylös mitä haluan kirjoittaa tähän lopulliseen tekstiin, mutten ole painanut "lähetä" koska teksti ei tuntunut valmiilta. Nyt tuleekin sitten mammuttipäivitys ja paljon kuvia!

Nahkaa ainakin riittää :D
Ensimmäiseksi pitää tietenkin muistaa Mikiä, se täytti 21.8 jo 8 vuotta! Hurjan pitkän matkan se on jo minun kanssa kulkenut ja mukana pysynyt. Jee, tänä vuonna ollaan mätsäreissäkin veteraani-ikäisiä!

Pennut täyttivät tänään viisi viikkoa ja vauhti alkaa olla sen mukaista! Nopeasti on kehitys mennyt eteenpäin ja vilinää ja vilskettä piisaa. Ollaan käyty pentujen kanssa joka päivä pihalla jos ei sada, ja turvotettua nappulaa tuhotaan jo iso kupillinen yhdellä ruokakerralla.

Kaksi viikkoa sitten sunnuntaina käytiin treenaamassa agia ja tokoa Enda meni yllättävän hyvin! Aikaisemmin sinä päivänä kun yritin verkkokeppejä pihalla treenata, masennuin ihan täysin kun Enda oli keskari pystyssä ja ei tehnyt yhtään mitään. Onneksi käytiin silloin iltapäivällä sitten Maijun luona treenaamassa niin usko palautui kyllä kohinalla.
Hanna teki Endan kanssa aksajuttuja, kun katsoi vähän aikaa minun räpellystä ja tarjoutui sitten auttamaan :D Haussa tehtiin neljä pistoa ja se meni kyllä aivan huipusti! Enda alkoi itse haukkumaan kun meni piilolle ja ei hyppinyt kummankaan päälle! Yksi piilo oli liian vaikea, mutta Enda kyllä hyvin jaksoi etsiä! Tässä kuvia siitä päivästä:"Näytä sille joku merkki" :D


Seuraavana päivänä koitin uudelleen verkkokeppejä tuossa pihalla Endan kanssa. Oli ihan erityisen hyvää namia; kissan märkäruokaa ja sisko Eedlan menestyksestä innostuneena, päätin koittaa etäpalkkaa, jonka opettamista aloiteltiin keväällä. Ja sehän toimi, Endalla oli kymmenen kertaa parempi olemus ja fiilis ja ne treenit meni kyllä hyvin! Tehtiin myös pikkuisen perusasennon itse hakemista ja pieniä seuruupätkiä, jotka etäpalkan avulla vaikuttivat onnistuvan tosi hyvin! Samalla pääsi kätevästi eroon namikäsiongelmasta joka meillä oli...

Viime viikon torstaina Hugo karkasi. Olin vessassa käymässä sisällä ja sinä aikana Hugo ja Puuma sai päähänsä yhdessä poistua pihalta. Sitten onneksi Hanna oli jo melkein kotona, niin saatiin Puuma takaisin lähes heti. Hugo kuitenkin pysyi karuksissa, ja vasta kolmen tunnin jälkeen se tuli takaisin. Onneksi se löytyi. Siinä sitä etsiessä aloin miettimään jo että antaako Hanna mulle "potkut" kun se oli minun vahdissa kun Hugo karkasi eikä sitä ikinä löydykään. Tosi äkkiä meni niin synkiksi ajatukset :D Nyt en ole päästänyt Hugoa kyllä silmistä hetkeksikään kun olen täällä päivän yksin.

Viime lauantaina siivottiin ja käytiin Salossa pentujen kanssa. Pestiin myös Maya seuraavan päivän näyttelyä varten. Mie pesin koirapyykkejä käsin, kun ei niitä oikeen viittinyt pesukonetta karvastamaan laittaa. Ja ihan puhdasta tuli! Ja samana päivänä minun sänky siirrettiin olkkarin nurkasta siihen huoneeseen missä Lyyli ja pennut ennen oli, koska ne siirtyivät pesuhuoneen/keittiön asukeiksi, että olisi helpompi siivota ja ne saisivat olla enemmän keskellä elämää. Sunnuntaina lähettiin sitten Porin näyttelyyn Mayan kanssa ja siellä menikin sitten koko päivä, kun Maya oli ROP husky. Ryhmäkehissä ei mennyt kauan, koska arvatenkin amerikanakita oli eka :D Mutta Maya sentään pääsi yhdeksän parhaan joukkoon isosta vitosryhmästä, mikä on jo sinäänsä hienoa!

Metässä iskän ja äiskän kanssa
Tänä maanantaina ja torstaina siivosin alakertaa, nyt se alkaa olla valmiin puoleinen, vielä roskia pitää viedä ja vähän järjestellä. Tiistaina käytiin Endan kanssa ekaa kertaa lampailla! Ekalla kertaa Endan panta aukesi ja siellä se vaan köppäili ja söi lampaankakkaa, eikä antanut kiinni! Aivan katastrofi siis. Tokalla kerralla sitä ei paljoa lampaat edelleenkään kiinnostaneet, mutta nyt sentään pysyi hallinnassa. Oli kyllä pienoinen pettymys, kun se kuitenkin reagoi Hannan vuohiin niin voimallisesti.Tässä nyt kuitenkin kuvia lampaillakäppäilystä:Kieli keskellä suuta :D

Metässä
Torstaina otettiin Endan kansssa hakua pihalla. Kaksi pistoa onnistui, itse alkoi haukkumaan, eikä hönkinyt ihan ihossa kiinni. Yksi piilo oli väärään tuuleen(joo tiedän että niitäkin pitää harjoitella) ja Enda ei vaan jotenkin löytänyt. Mutta taas olin kyllä älyttömän tyytyväinen kokonaisuudessaan.

Tämä juoksee metsässä
Lauantaina pääsin mukaan pitkästä aikaa agilitykisoihin kun Hanna meni Rosien ja Ramseksen kanssa kisaamaan kummallakin pari starttia. Oli kyllä todella mukavaa ja hyvä fiilis pitkästä aikaa kisoissa käydä. Ja jotenkin tuo koulu oli takonut minun päähän sellaisen kuvan että kisoihinhan ei mennä yhtään keskeneräisellä koiralla tai ohjauksella, mutta tuolla tuli sellainen tunne että voisi Endan kanssa käydä pari starttia jotka ehkä vähän poistaisivat sitä kisajännitystä, sitten kun ollaan edes lähellä kisavalmista siis. Ja joo onhan möllikisat, mutta ei mulla auta möllikisat, otan ne kuitenkin aina automaattisesti rennommin kun oikeat kisat, eli mennään sitten joku kerta harjoittelemaan vaikka eihän siinä kai tosiharrastajien mielestä mitään järkeä ole...

Tänään käytiin Tikkasen Tuulan tykönä vierailulla pentujen kanssa. Oli hyvät tarjoilut ja kiva kuunnella kokeneempia nahkaihmisiä ja kai sitä pikkuisen oma silmäkin siinä kehittyy.. Tässä pari kuvaa sieltä:

Tämä

Tälli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti