sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Kahen viikon kuulumiset:)

Perjantai-aamu
Mistä sitä alottas... No vaikka tokotreeneistä? Ollu kolmet käytännöntunnit ja kaikilla tottisteltu ja sitte omallakin ajalla melko paljon. Oon huomannu, että pitäs alkaa keskittymään myös vasemmalle kääntymiseen seuraamisessa. Ja Enda tajus että voi istua kapulan kanssa myös sivulla, ilman että sitä pitää tiputtaa! Nyt nouto on siinä vaiheessa, että pitää enää opettaa että kapulalle lähtöä joutuu odottamaan käskyn verran, eikä vaan rynnitä sinne:D

Agilityakin on ollut, niin teoriassa kun käytännössä. Hallilla on minipöytä, niin koitin mitä Enda siihen hyppäämisestä ja siinä pysymisestä sanoo. Mulla oli leuka varmaan lattiassa: Se hyppäs siihen ja pysy siinä, enkä ees sanonu mitään! Ja lähti siitä vasta kun vapautin. Keppejä verkoillakin koitettiin, ja hyvin onnistu! Myös puomiin käytiin alustavasti tutustumassa, vähän Enda siinä jänskätti.

Naapurikyylä 
Esine-etsinnässäkin ollaan edetty kuin vähän varkain. Kaks viikkoa sitten se ei edes ollu ettiny esineitä sisältä, ainoa etsintäharjotus mikä sillä on, on se kun heitän sen ruoan ympäri huonetta ja se syö ne. Tietenkin ulkona oltiin otettu esineruudun alkeita, mutta sitäkin vaan yhdellä esineellä. Toissa viikolla se etti yhtä esinettä kerrallaan hallin luokassa muutaman toiston ja löys kaikki! Tänä perjantaina oli kaksi esinettä jotka se löysi molemmat! Ja ei luovuttanu vaikka toinen olikin vähän vaikeammassa piilossa.
Ittellä pitää tässäkin vaan saaha lähetys selkeämmäksi. Ja pitäs melko pian siirtyä useampaan esineeseen. Ja joskus tehhä semmosia motivaatioharjotuksia, että Enda näkee että sinne piiloutuu useampi esine, mutta viekin sen kesken pois, niin sillä jää se nälkä ettiä sitte... Ja saatiin myös vinkkiä siihen että jos ei onnistukaan, niin oikein näyttää että kato nyt tänne jäi näin monta ja et saa leikkiä näillä, oikeen lällättää:D Mutta mie oon tosi ylpee, siitä on tullu tosi hyvä nenänkäyttäjä!

Miki on kohta ihan oikeesti pikku-sheltti:)
Ihan ihka uus juttu, ja nenänkäyttöliitännäinen, oli hajuerottelun opettelu. Eli esim. opetetaan koira etsimään kanttarelleja hajunperusteella. Tai rahaa, tai hylysyjä tms. Siinäkin Enda vaikuttaa olevan jotenki luonteva. Melko pian päästiin kolmeen purkkiin jossa yhdessä oli suppilovahveroita:D Mutta sitä mie en hirveesti itte aio mokailla, oottaa sitä erikoiskoulutuskurssia ja siellä sitte kunnolla opettaa. Mutta nyt tietää ainaki periaatteessa miten semmonenki opetetaan.

Sitte on ollu trimmausta, pääsin taas nyppimään! Nyt ei ollu niin vaikeaa kun viimeksi, mutta eipä toi minun nyppimistekniikka vieläkään oo mikään hyvä... Sitte on ollu raksaa, kissaeläimiä(siitä on muuten huomenna rotutentti... Saas nähhä:D) Vähän tää lumettomuus meinaa jo masentaa, vaikka toivoinki että sitä ei tulis että pääsis jäljestään. Noh, news flash: kun meen kouluun on pimeää, kun tulen koulusta, ei todellakaan nää enää jäljestää...

Ei kait sitä muuta ihmeellistä kuulu... Noh, oon tietenki unohtanu taas puolet mitä ois pitäny kirjottaa, mutta niin käy jos ei päivitä tarpeeks usein! Ens viikolla on kaikkea kivaa tiedossa, siitä sitten myöhemmin!

2 kommenttia:

  1. http://eedlanahka.blogspot.fi/2012/11/liebster-blog.html haaste! :-)

    VastaaPoista
  2. Tämän kerran osallistun haasteeseen: http://www.oliivit.blogspot.fi/2012/12/liebster-blog.html

    VastaaPoista