sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kesäloman alku, Rovaniemelle kotiutuminen ja treenit

Juu ei tullutkaan sitten kennelvuorosta mitään, tulin kipeäksi. Ei silleen nuha/kuume/yskä, vaan väsyin. Koko kevät on menny siihen että pidän itteni kasassa ja sillon viikonloppuna ennen kennelvuoroa se sitten murtui se joku pato minkä taakse oon tunkenu kaikki ikävät asiat. En pystyny nukkumaan ja väsytti muutenkin. Eikä auttanu yhtään että oli energinen pieni nahka joka suurinpiirtein hyppi seinille aina kolmelta yöllä vaikka kuinka väsytin sitä:D Eli pääsin vähän aikasemmin Rovaniemelle. Täällä Enda on vähän rauhoittunut.

Junamatka meni hyvin, molemmat nukkui melkein koko matkan. Tuli myös ensimmäinen: "Onko tuo toinen tuon toisen pentu?" kommentti:D Kiva konnaritäti pysähty rapsuttelemaan niitä:D Enda on kotiutunut tosi hyvin, ja selvästi on ihan haltioissaan kaikesta tilasta:D Ilmat ei vaan ole olleet kovin hyviä, ehkä tunnin paistanu aurinko yhteensä koko viikon aikana... Minun kaveri Emma kävi meillä Topi bichonin kanssa tuossa yks ilta. Tosi hyvin Enda uskalsi mennä sitä katsomaan ja jopa yritti leikkiäkin sen kanssa. Ehkä nähdään sitten kesän aikana useamminkin.

Ollaan treenailtu joka päivä, ja on ihanaa kun se on niin ahne, että omakin ruoka kelpaa vielä nameiksi:D Piti muuten lisätä Endan ruokamäärää, se oli niin laiha että kylkiluut tuntui ihan liian selvästi. Maahanmeno ja istuminen alkaa mennä pelkällä suullisella käskyllä, seisominen paikallaan on vieläkin vaikeaa. Miki on opettanut sitä liikkumaan meidän pihaa ympäröivässä mettässä. Älkääkä huoliko linnunpoikasista, meidän toisella puolen on saha, eli tuskin siinä metelissä mitkään linnut pesii. Enda ei vielä hirveesti mettässä minusta irtoa, mutta nyt on tullu lisää jalkaa niin hyvin se hyppii siellä sammalmättäiden yli. 

Seuraamisharjotuksessa perse meinaa vähän poikittaa, pitää vaihtaa se paikka mistä palkka tulee, luultavasti. Tietenkin ollaan treenattu arkiluoksetuloa ja kontaktia, ja kopeloin sen läpi joka päivä ja ainakin naputan kynsisaksilla kynsiä jos ei tarvi leikata.Opetin sille myös targetin, ja hyvällä vauhdilla se menee sinne ja länttää tassut siihen:D Lisäksi opetin ton targetin avulla merkin kiertämisen, sekin sujuu hyvin. Mulla vaan vähän kyllästyttää tämmöset tylsät pikkujutut, että varmaan alan opettaan jotaki "turhiakin" temppuja tossa seassa. Se oikeasti toimii että opettaa koiralle monta asiaa samaan aikaan. Harjotukset ei ikinä käy tylsiksi sillä tavalla ja koira luo enemmän yhteyksiä aivoissa ja koira oppii tarjoamaan erilaisia toimintoja ja oppii itsenäisemmäksi työskentelijäksi.

Ens viikon perjantaina mennään sitten ekoille rokotuksille ja kesäkuun lopussa ois sitten ekat mätsärit, tai pitää kysyä mikä siellä on pentujen ikäraja, että jos se onki 4kk nii sitten ei keritä siihen...

En nyt keksi mitään muuta järkevää, varmaan menee seuraava päivitys ens viikonlopulle...

1 kommentti:

  1. Liityin lukijaksi blogiisi :)
    Hieno blogi on, tykkään lukea (:

    Tässä linkki minun koirani blogiin: http://youremyvirtue.blogspot.fi/

    VastaaPoista