perjantai 17. elokuuta 2012

Hakua, koulua ja tokotreeniä

Keskiviikkoaamuna pakattiin koirat kärryihin ja ajettiin luokan kans "maastotasoihin" hakuilemaan. Enda teki kolme pistoa, ja suoraa löysi kaikki maalimiehet. Se vaan meinas loppuu kiinnostus siinä mulle tuontimatkalla ja se ois halunnut mennä vähän tutkiskelemaan, mutta siis joo, hyvin se hakee... Pitää vaan itte olla tarkempi ja yhdenmukaisempi sen lähetyksen kans. Jatkossa mahdollisimman paljon tuulihakuja, ja kohta voidaan siirtyä jo haamuun, että se näkee vaan sen ihmisen siellä mettässä, ei sitä kun se menee. Sitte pitäs sitä ilmasua miettiä, mutta en tiiä kyllä yhtään. Haukkuminen vois olla sillee kätevämpi, muttako tuo ei hirveesti hauku.

Samana iltapäivänä käytiin tokoilemassa taas kentällä. Sivulletulo alkaa sujua melko pienillä avuilla ja alottelin jo liikkeestä maahanmenoa. Miki oli taas unohtanu luoksarin pysäytyksen kokonaan, se siis kyllä pysähty, mutta suoraa måtkähti maahan kun sanoin stop. Mistähän se senki on keksiny...

Torstaina aamu alko TOKOn teoriatunneilla, kuitenkin ekaksi käytiin uusien ykkösten luokassa esittelykierroksella, niitä on jotenki nii kauheen paljon, mutta eihä niitä oo ku neljä enempi ku meitä:D Niillä tunneilla siis käsiteltiin koiran motivaatiota ja ohjaajan asennetta, vähän semmosta lukion psykologiatasoa, tuttuja asioita ihmispuolelta:D Kentällä sitten tehtiin takapääharjoituksia, sivua, seuraamista, maahanmenoa, seisomista ja luoksetuloa. Luokka jaettiin (uusiin) ryhmiin ja puolet aina arvioi ja antoi vinkkejä kun toinen puoli treenas, jakauduttiin pareiksi... Lopussa sitten käytiin kommentit läpi koko porukalla ja sitten ryhmän vaihto. Mulla on vähän vaikee muistaa, että Enda ei oo Miki, treenatessa siis, se tarvii vielä paljon paljon lyhyempiä pätkiä, vaikka kyllä silläkin on minusta pennuksi aika hyvä toistokestävyys! Eli väsähti vähän siinä lopussa... Se oli melkein hiljaa odotteluajan siellä koirakärryssä:)

Tällä viikolla on myös ollut mielenkiintoisia ruokintatunteja, BARFista ja lisäravinteista ollaan saatu ihan kivoja keskusteluja aikaseksi. Selvis mm. että pitäs syöttää koiralle pelkästään rustoja ja hirveet määrät ennen kun niillä on muuta vaikutusta kun puhtaat hampaat:D Että ei se raakaravinto ole aina oikotie onneen, nivelterveydessäkään. Niin ja ne kaikki nivelaineet kuivamuonissa, on niistä jokin pieni vaikutus, mutta se annostus niissä on melkein viisi kertaa pienempi kun puhtaassa aineessa. Ja vaikeita juttuja noi että mikä sitten ois hyödyllistä lisäravinnetta ja paljonko pitäs loppujenlopuksi antaa ennen kun on mitään hyötyä. Vai onko niistä lopulta haittaa, tai sitten ei olekaan mitään vaikutusta! Ristiriitasta..

Tänään tuntien jälkeen piettettiin ykkösille ohjelmaa pari tuntia. Tutustuttiin ja sitte ohjelmana, rakennettiin agirata ja ihmiset oli ohjaajina ja koirina, koirat silmät sokkoina, vaikutti ihan hauskalta, ja tuli pari nollarataakin:D Iltapäivällä käytiin treenaamassa tokoa kentällä. Endalle lisää häiriötä paikkamakuuseen, näytin varmaan tyhmältä kun tanssin ja mekkaloin siinä sen ympärillä, mutta who cares... Sitte seuraamista, se alkaa jo hakeen sitä oikeeta paikkaa siinä vieressä, ja sivulletulo on tosi kivaa! Tänään Miki sitten muistikin mikä se luoksarin pysäytys oli, ja vielä paremmin ku kertaakaan aikasemmin! Muuten treenattiin vaan kaikkia temppuja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti