keskiviikko 22. elokuuta 2012

Haaste ja kiva juttu jonka löysin facesta

Koiraihmisen konkurssi

Varoitus: tässä tekstissä kerrotut asiat muistuttavat hämmästyttävän paljon todellisuutta.

Koiraihmiselle saattaa kehittyä vuosien myötä paljonkin osaamista sellaisista asioista, joita ei äkkipäätä voisi kuvitella. Esimerkiksi monet koiraihmiset tuntevat supermarkettien pakasterasiavalikoimat jopa niin tarkkaan, että tietävät yhdellä vilkaisulla millainen kansi aukeaa milläkin tavalla. Koiraihmiselle voi nimittäin kehittyä uskomaton taito availla pakasterasioita ja muitakin säilytyspurkkeja yhdellä kädellä ja sormet kylmästä kohmeessa mitä eriskummallisissa paikoissa. Etenkin nuoria koiria omistavat koiraihmiset perehtyvät usein huolellisesti paikallisten rautakauppojen kompostikehikkovalikoimiin. Huolimatta siitä onko heillä puutarhaa vaiko ei. Monet koiraihmiset myös addiktoituvat punaisiin lasten muoviämpäreihin tai keltaoransseihin katutöistä varoittaviin "tötsiin." Voisi jopa todeta, että ne suorastaan kuuluvat koiraihmisen auton perusvarusteisiin. Ainakin, jos harrastaa tokoa.

Jos vieras menee koiraihmiselle yllättäen kylään voi olla, että koiraihminen avaa oven verinen esiliina päällään ja saha kädessä. Tästä ei kuitenkaan pidä lainkaan hätääntyä, vierailija on vain sattunut saapumaan sopivasti koiran ruokintahetken aikana. Yllätysvieraiden kannattaa varautua myös siihen, että vaikka koiraihmisellä olisikin pakastin, sieltä löytyy todennäköisemmin jäätynyttä naudanmahaa kuin vierasvaraksi ajateltuja Moilasen esipaistettuja korvapuusteja. Jos vieraalla on asiaa vessaan, saattaa siitä seurata hetkellistä hämmennystä. Vessan ovessa voi nimittääin olla haka, joka jättää oven osittain raolleen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että koiraihminen olisi jotenkin erityisen perverssi vaan sitä, että koiraihmisellä on myös kissa, jonka vessa on myös vessassa. Koiraihmisen luona vieraalle saatetaankin pitää seuraa ihan jokaikinen hetki.

Joskus koiraihminen muuttuu ihan vaan ihmiseksi ja rupeaa sisustamaan. Sellaisena hetkenä kotiin saattaa saapua pehmeä ja pörröinen matto, jossa koirallakin olisi kiva kölliä. Uudesta hankinnasta riemastuneena koiraihminen pitää itsekseen pienet juhlat - ja unohtaa juhlahuumassa chilinaksut tulisine dippikastikkeineen yöksi sohvapöydälle. Aamulla herättyään koiraihminen tulee kuitenkin siihen tulokseen, että edellisenä iltana uusi matto näytti - ja tuoksui - huomattavasti paremmalta kuin aamulla. Ja varsinkin yön aikana tapahtuneen koiran ahkeran tulostuksen jälkeen. Sellaisina hetkinä koiraihminen voi hetken aikaa tuntea pientä melankoliaa.

Koiraihmisillä saattaa olla myös ystäviä, jotka haluavat viettää erilaisia merkkipäiviä tai juhlistaa elämänsä kohokohtia. Valitettavan harvoin pukukoodina on kuitenkaan veden ja tuulen pitävä housuasu. Niiden osalta koiraihmisellä nimittäin riittäisi vaatekaapissaan valikoimaa. Ja vaikka kaapista yllättäen löytyisikin asiallisessa kuosissa oleva juhla-asu, ei reppuvalikoimasta oikein mikään harmillisesti tunnu sopivan sen kanssa käsilaukuksi.

Koiraihmisen ongelmat voivat olla myös ei-koiraihmisille vaikeasti ymmärrettäviä. Koira on nimittäin saattanut alkaa "vuotaa." Ei onneksi kuitenkaan peräpäästä vaan etupäästä: koira haukahtelee treeneissä omia aikojaan ja erityisesti aivan väärissä kohdissa. Tällaisina hetkinä vertaistuki on enemmän kun tarpeellista. Ja tämän vuoksi koiraihminen ei voi olla koiraihminen ilman muita koiraihmisiä.

Marissa laitto tässä joku päivä tällasen:

"Jokaisen haastetun täytyy vastata niihin viiteen kysymykseen, jotka haasteen antaja on esittänyt ja postata vastaukset blogiinsa. Valitse sitten 5 uutta haastettavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 5 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait tämän."

1. Mikä on paras treeninami koiralle?
 Joku tosi haiseva, mulla menee molemmat koirat nappulalla, mutta siis sellane mistä se koira tykkää, vaikka omistaja ei tykkäis käsitellä sitä raaka-ainetta:)
2. Mikä roturyhmä/ryhmät ovat sellaisia mistä et ottaisi itsellesi yhtäkään rotua?
Ottaisin varmaan mistä tahansa jos se tyyliin ois menossa huomenna piikille, mutta jos pakko on joku sanoa, nii 10 ja 2.
3. Mitä mieltä olet Cesar Millanista? 
Höpöhöpöäijä. Kauheeta showta ja omasta päästään keksii kaikki, eikä lue yhtään koiraa ja alistaa  fyysisesti vaikka ois toinenki vaihtoehto. Idiootti kun käyttää sähköpantaa. Ainoat järkevät ajatukset sillä on, että ei se 9/10 tapauksissa ole rodun vika (tyyliin aggre pit tai rotikka tai sellane) ja että koirat pitää liikuttaa.
4. Minkä koirarodun ottaisit pelkän ulkonäön perusteella?
Varmaan huskyn, rakastuin kerran pienempänä kun kävin yhellä huskytarhalla rapsuttelemassa koiria, semmoseen ihanaan valkoseen nuoreen sinisilmäseen huskyyn, sellanen<3
5. Sopiva koko koiralle? (paino tai säkä)
Semmone 25-40 kilonen jonku verran yli polvenkorkunen.


Kysymykset:

1. Mitä ruokaa syötät koiralles/koirilles?
2. Jos pitäs valita kolme rotua jotka yhtäkkiä vaan katoais maan pinnalta, mitä ne ois?
3.Saako koira mielestäs tulla sänkyyn?
4.Montako koirakirjaa omistat?
5.Uskotko johtajuusteorioihin? Miksi? Miksi et?

Ja hei! Mulla on teille lukijoille kysely tossa oikeassa ylänurkassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti