lauantai 15. syyskuuta 2012

Viikko täynnä käytännöntunteja ja mielenkiintosia juttuja + video

Löysin tällasen paikan netistä, aivan mahtava että on noin paljon nahkojen kuvia ja tietoja yhen sivuston alla.

Tässä on videota taas pitkästä aikaa. Enda leikkimässä muitten koirien kans ja videossa kohdassa 3.12 alkaa tän viikon torstain hakutreenit:D



Maanantaina lähin heti koulun jälkeen koirien kans lenkille ja treenaamaan. Miki harjotteli taas paikkamakuuta lenkkitien varrella olevalla pellolla ja me treenattiin Endan kans seuraamisen käännöksiä, luoksetuloa ja paikkamakuuta. Muutamat toistot jokasta. Tosi hyvin teki ja pysy irti, ihan uudesta treenipaikasta huolimatta! Mie vaan itte en osaa edelleenkään seuraamisessa täyskäännöstä vasemmalle ton jalan takia...

Tiistaina oli ensin kaks tuntia Pipan tokoa. Tehtiin takapääharjotuksia ja kaikilla oli  yksityiset ajat Pipan kans. Mie vaan näytin mitä oltiin siihen mennessä tehty. Eli sivulletuloa, johon saatiin sellane vinkki, että minun pitää antaa Endan tehdät takapäällä työ ja en auta niin paljon kädellä. Sitte paikkaistumista, jossa pitää olla tarkempi että Enda istuu hyvässä asennossa. Noutoon saatiin sitte eniten vinkkejä. Se vähän läpsii sitä kapulaa tassulla niin nyt keskitytään sitte siihen. Ja myös siihen että Enda ei heti tiputa sitä kapulaa mulle käteen.

Sitten oli kaks tuntia agilitya, otettiin putkea eri kulmista ja ekaa kertaa sitä että oli kaks hyppyä peräkkäin. Ne meni ihan hyvin. Sitte käytiin läpi niinkö me ihmiset että mitä on valssi ja takaaleikkaus ja persjättö. Oli varmaa huvittavan näköstä ku kaikki pyöri siellä ilman koiria ja käet levällään.

Sitte oli koulutusohjaajakurssia teoriassa, käytännössä sitte jakaannuttiin ryhmiin ja harjoteltiin perusjuttuja, kuten sivulletuloa, seuraamista, luoksetuloa jne. Mie olin kouluttajana luoksetuloryhmässä. Ja Endan kans osallistuttiin seuruuryhmään. Ihan hyvin se jakso keskittyä. Kouluttajana en saanu montaa sanaa väliin, mutta kai ihan muutaman neuvon sain annettua.

Keskiviikko alkoi koiran ensiavulla. Saatiin tehdä opettajan koiralle tassuside! Mulla oli muuten hyvä, mutta se ulko-osa siitä ei oo kovin siisti. Seuraavala tunnilla oli koulutusteoriaa, mutta en nyt ainakaan hirveesti muista, nimittäin se kauan odotettu koiran avaus oli saatu just sille päivälle! Ja siis koulu on saanu lahjotuksena ihmisiltä koiria jotta me voitais käytännössä kattoa mitä siellä koiran sisällä on. Ei tuntunu ollenkaan pahalta, ku ei ollu nähny sitä koiraa ikinä elävänä, mutta sitten ku päästiin sinne mahaan, niin tuli paha olo. Siis oli ihan pakko istua. Sen sijaan että oltas nähty hienot sisuskalut ihan järjestyksessä, niin eipä nähty oikeen muuta ku ruokamassaa, kun suoli oli puhjennu. Mutta tosi siistiä se oli siihen asti ollu:D Illalla mentiin sitten Sariannan ja koirien kans lätäkölle juoksemaan, sitä näkyykin tossa videolla jossain kohti.

Torstaina käytiin Pipan kans kaikki tokoliikkeet teoriassa läpi ja katottiin videolta, ja sitte taas jakaannuttiin koulutusryhmiin. Nyt oli kuitenkin osa ryhmistä sellasia temppuryhmiä. Mie olin ohjaajan ympäri kiertämisryhmässä. Turvauduttiin opetusmenetelmänä houkutteluun, ois kuulemma voinu keksiä jotain muutakin. Mutta koska se toimi kaikille koirille niin ihan hyvin se meni! Endan kans osallistuttiin tassuryhmään ja alettiin harjottelemaan takatassun nostamista käskystä. Ei se oikein kentällä onnistunu, hyvin väisti kaikkia alustoja mihin yritettiin saada sitä koskemaan. Ainoa mikä toimi oli tassunpohjasta kutittaminen. Mutta koitan vielä täällä kämpillä sitä alustaa jos toimis! Ens kerralla on vielä yks ryhmä. Kieriminen ja edessä kieppuminen.

Sitte loppupäiväks lähettiin Kokkolaan raunioille koko luokan kans. Siitä onki tossa videossa ihan kuvaa että miten meni. Tänäänkin käytiin juoksuttamassa koiria rannalla, nyt Roosa ja Nanakin tuli mukaan. Minun pieni on kasvanu ku pysyy jo valkkarinkin vauhdissa mukana:D

Perjantaina oli sitten mettähakua. Endalle tehtiin neljä pistoa, eka oli tuulihakua, toka oli tuulihakua lähetyksellä ja kolmas oli sitte vastatuuleen, sinne tartti ääniavun. Oon myös päättäny että siitä tulee haukkuva koira. Ja ainoa keino minkä oon tähän mennessä keksiny, on tällanen: Se syö jauhelihansa ja sitte se haukkuu sille kupille turhautuneena > opetan siihen käskysanan, myös silleen että kuppi on minun käessä ja ilman sitä "alkuruokaa". Sitten siirrän sen kupin mettään maalimiehen käteen ja siellä sitte häivytellään se kuppi kokonaan pois. Mieki pääsin parille maalimieheks. Oli muuten tosi kivat tunnit vaihteeks. Oli just sopivasti porukkaa ku oli vaan puolet luokasta ja kerettiin kaikille muutama pisto ottaa eikä vaan yhtä tai kahta. Ja opekin kerkes kattoa kaikkien suorituksen.

Sunnuntaina on näyttely, mutta siitä ja mahdollisista viikonlopun treeneistä sitte toinen postaus, varmaan maanantaina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti