torstai 8. elokuuta 2013

Jalostustarkki, Turun elonäyttely ja pentuihkutusta + videoita!

Viime perjantaina Hannan töiden jälkeen lähdettiin ajelemaan Helsinkiin ja collieiden jalostustarkastusta kohden. Mukaan lähti nuoriso ja Hugo. Endaahan en siis ole mihinkään jalostamassa, mutta mielenkiinnosta oli kyllä kiva käydä tollaisessakin tapahtumassa. Tällaista Endasta sanottiin:

Koko: keskikokoinen
Korkeus/Pituus: 0,94
Rakennetyyppi: keskivahva
Sukupuolileima: Selvä
Purenta: Leikkaava ja täydellinen
Hampaat: täysi hampaisto
Pigmentti: Tumma
Pään kiila: hyvä, hieman syvä kallo
Otsapenger: moitteeton
Kallo: Litteä

Kuono: kulmikas tai suonikas
Huulet: Tiiviit
Alaleuka: Sopiva
Silmät: keskiruskeat, Keskikokoiset, vinoasentoiset
Korvat: pystyt, yksi tai molemmat
Kaula: oikeanpituinen, hyväasentoinen

Ylälinja: ryhdikäs, kiinteä ja lihaksikas, aavistuksen kaareva kohti lannetta
Selkä: keskipitkä
Lanne: pitkä
Lantio: Sopiva pituus ja kulma, leveä ja lihaksikas
Häntä: pitkä, suora “paimenkoukulla”
Kulmaukset: hyvin kulmautunut
Etuosa: viisto lapa, pysty olkavarsi, riittävä eturinta

Eturaajat: Suorat, lihaksikkaat, sopivan viistot välikämmenet
Rintakehä: Hyvin kehittynyt, puutteellinen syvyys
Vatsalinja: Normaali

Takaosa: Lihaksikas, leveä, sopivasti kulmautunut
Takaraajat: Riittävän matalat kintereet, sopiva leveys
Käpälät: Tiiviit, soikeat
Liikunta sivusta: vaivaton, keskipitkä askel, hyvä työntö
Liikunta edestä: lyhyehkö askel, löysyyttä
Liikunta takaa: hyvä
Luonne: ystävällinen
Yleiskunto: lihaksikas ja jäntevä
Turkki: runkoa myötäilevä, sopiva, karkea
Turkin väri: Hyvä
Säkäkorkeus: 54cm
Rungon pituus: 57cm
Rinnan syvyys 24cm
Rinnan leveys 14cm
Collieiden jalostustarkastuslomake, voitte katsoa niin tiedätte mitä noi suurinpiirtein on noi arviot :D

Jostakin syystä Endaa vaan mittailtiin ja mittailtiin, mutta kai sinne lopulta oikeat luvut saatiin. Täytyy kyllä sanoa että Enda kyllä tosi hienosti sieti mittakepin ja kopeloinnit!

Uus veska
Lauantaina olikin jännä päivä, pääsin nimittäin pitkästä aikaa näyttelyyn turistiksi :D Hannalta lähti mukaan Stara husky ja Puuma ja Peto. Asetuttiin sinne nahkakehän laidalle ja kohta lähdettiinkin Stara mukana huskykehälle. Hanna hukkasi minut hetkeksi näkyvistä ja oli hilkulla ettei minua kuulutettu jossain kuin 6- vuotiasta, ihana :D Mutta onneksi en ollut kaukana.. Mie otin tuolla kuvia ja kuten aina näyttelyissä, niin sorruin ostamaan jotain, eli tämän kassin joka kuvassa näkyy! Hyvästi mini käsilaukku/ reppu paikasta riippuen. Näin myös Endan äidin omistajan Joannan ja tietysti Shantin. Täytyy kyllä sanoa että Enda on aivan täysin Shantin näköinen, ilme ja olemus ja kaikki!

Aivan kauheen kuuma päivä oli tolloin lauantaina ja sen takia mentiinkin sitten näyttelyn jälkeen uimaan läheiselle lammelle. Miki ja Enda oli mukana, muttei uineet... Oli kyllä virkistävää, näyttelypaikan mittari oli näyttänyt nimittäin +32.

Pennuilla on auenneet silmät ja ajoittain pentulaatikossa on jo hirveät jamit käynnissä, söpöä miten kömpelöä niiden kaikki toiminta on. Bio Sensor muuttui tosi mielenkiintoiseksi kun pentujen silmät aukesivat, muutama niistä ei oikein perustanut pää alaspäin roikottelusta :D
Tässä on vähän materiaalia siitä millainen aamu mulla yleensä täällä on:Minun koirien kanssa ollaan treenattu tokoa silloin tällöin, yritän saada seuraamisesta hauskaa palaamalla pentuaikojen takaperin kävelyyn ja "väärinpäin seuraamiseen", katotaan tuottaako tulosta...
Tiistai- iltana Hanna ja Juuso laittoivat pihalle agilitykepit ja verkot, eli ehkä koulun alkuun mennessä Enda osaisi kepit?
Keskiviikkona pennut kävi ensimmäisen kerran pentulaatikon ulkopuolella, nostin ne siis ihan käsin, ei ne vielä sieltä pois pyri. Kuvittelisin kuitenkin ettei siihen kauaa mene! Tässä videossa pentujen suuri seikkailu:Keskiviikkona ukosti, ihan niin että ikkunat helisi. Unohdin Hugon ukkospelon ja se olikin livahtanut takaportin jostain raosta pihalle. Mie huomasin sen kun kaikki koirat alkoi haukkumaan ja sitten näin miten se siellä portin toisella puolen ravasi edestakaisin. Onneksi ehdin ottaa sen sisälle ennen pahinta ukkosta...

Tänään olin ihan erityisen tarkka, että kaikki koirat olivat siellä missä piti, ja päivä menikin mukavasti... Illalla pennut kävivät ensimmäisen kerran ulkona, olivat etupihan puulaatalla ihmettelivät muutaman minuutin. Ihan hölmistyneen näköisenä koko porukka katteli ympärilleen...
Ja ihan illalla otettiin sitten muutaman kerran niitä verkkokeppejä. Enda keskittyi pari kertaa tosi hyvin, ja minun ois pitäny älytä lopettaa siihen, mutta ylläripylläri enpä lopettanu. Se menikin sitten aika pelleilyksi ja kissojen pusutteluksi lopussa. Mutta huomenna uusi päivä!

Leidit laseissa :D

Kunnon näyttelyturisti :D Nyt näkee ettei mulle sovi aurinkolasit :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti