sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Heppaviikko, Mikin tokokoe ja Endan eka mätsäri (videoita!)

Musta nahkahihna
Tällä viikolla siis meän luokka kulki täältä Kannuksesta tunnin päähän Kaustisen raviopistolle. Itse en hevospelkoisena hirveästi odottanut tätä viikkoa ja toivoin vaan maanantaina että se ois mahollisimman äkkiä ohi. Ainoa mitä odotin, oli vajaskurssi, eli käytiin tekemässä koirille nahkapantoja ja hihnoja


Ruskea nahkahihna
Maanantaina lähettiin varttia vailla yheksän kohti Kaustista, vaan palataksemme takasin hakemaan yks aikuispuolen opiskelija josta kukaan ei ollu sanonu meille oikein mitään. Noh, päästiin lopulta onnellisesti perille. Aamupäivä kierreltiin sitä paikkaa ympäri ja ruoan jälkeen oli sitte valjastöitä. Mie aloin tekeen hihnaa mustasta paksusta nahasta, ja se oli tosi vaikeeta tehhä siihen sitä punosta. En saanu sitä valmiiks ekana päivänä.

Tiistaina piti olla siellä jo kaheksalta, eli piti herätä noin puol 6 että ehin viedä koirat hoitolalle tappoliukkaalla kelillä, ja menihän siihen automatkaankin enempi aikaa. Kaustisilla siivottiin aamulla karsinoita, käärittiin pinteleitä, viikattiin loimia ja lakastiin tallin käytävä. Sitte harjailtiin hevosia siinä käytävällä. Päästiin tosi aikasin syömään ja sitte oli pari tuntia tyhjänpanttina oloa. Sain valjastöissä tehtyä sen mustan hihnan loppuun open avustuksella, ja alotin toisen hihnan. Nyt tein semmosesta pehmeästä nahasta, niin sain sen sitten sinä aikana valmiiksi, ja siitä tuli paremman näkönenki ku siitä mustasta...

Noutajatalutin
Keskiviikkona aamu oli samanlainen, nyt vaan mentiin toiseenkin talliin harjailemaan heppoja, mie uskalsin harjata hännän selväksi, siinä on minun "ylitin itseni" - osio tälle viikkoa:D Sitte oli viimenen kerta valjaskurssia, ja mie tein nailonisen noutajataluttimen. Nyt piti vaan jäädä iltatalliin. Eli hevosia sisään tai ulos, karsinan siivousta, yleistä siivousta, aamuheinät valmiiksi, iltaruoka hepoille ja lähetään kotia:D Mie olin vähän tulisilla hiilillä kun pelkäsin etten ehi tokokokeeseen Mikin kanssa.




Videossa näkyy pisteet. Kaukot ja nouto meni tällä kertaa pilalle.  Jos nouto olis ollu 10 niin kuin se normaalisti on, tai kaukoisa ois tullu ees 6 niin oltas saatu ykkönen! Jotenki Miki oli tänään ihan muissa maailmoissa...  Kauheesti piti toistella käskyjä ja sillee... Mutta jeee! Paikkamakuu taas onnistui! Ja vielä sakemannin vieressä(joita Miki inhoaa)!
Oltiin me luokassa kolmansia:)

3. sija tokokokeessa!
Torstaina oli taas heppojen harjausta ja siivousta ja ne jotka halus, niin sai mennä ajelemaan kärryssä. Mie en menny. Sitten valjaskurssin sijasta oli luento(eli joku luki jotain juttuja hippoksen sivuilta suoraa ja oli "tietokilpailu") Ja oli taas iltatalli, meni suht samalla lailla kun viimeksi... Perillä sitten pestiin hoitollalla meidän koirien häkit.

Sitte vähän yleisesti tosta heppaviikosta... Siellä sai aika paljon vaan ootella, niin siinä tuli luokan kesken juteltua, mikä oli ihan kivaa, vaikka oli se vähän tylsää vaan istuksia siellä. Ruoka oli mahtavaa:D paljon parempaa kun meillä koulussa, mikä on outoa, kun tavallaan kuitenkin kuulutaan samaan opistoon, eri yksikkö vaan... Tiistaista asti oli niin liukasta, että minun meno muistutti jotain 80v mummon tahtia, ton jalan takia tuntu että lennän perseelleni millon tahansa. Sitten minun ihanat luokkalaiset alko auttaan minua:D Kuljettiin käsikynkässä aina jonku kans tallilta tallille, tallilta autoon ja autosta syömään jne. Se helpotti tosi paljon, ja kiitos vielä siitä! Koirilla oli jännä viikko, kuten jo vähän vihjasin tossa aiemmin, ne oli päivät hoitolassa hoidossa, ja ilmeisesti ne oli käyttäytyny ihan hyvin. Ei valituksia ainakaa kuulunut.

Perjantaina en tehny mitään. Noh, kävin mie kaupassa, mutta siinäpä se...
Lauantaiaamuna heräsin jo 9, mätsärin ilmottautuminen alko 10. Enda oli ihan nätisti siellä. Roosa esitti Endan, mie kuvasin:



Enda oli punasten saaneiden pentujen 2! Palkinnoksi saatiin ruusuke, hihna, ja herkkulajitelma vihreässä ruokakupissa:D Mie voitin arpajaisista sukat, heijastimen, hihnan, ja silmähuudetta. Toi viimenen on tosi hyödyllinen kun noilla molemmilla välillä rähmii silmät kun tuulee tai juoksevat hiekalla.

Nyt on sitten hihnoja kerrakseen:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti