tiistai 9. lokakuuta 2012

Agilityhöpinää, hakua ja kaverikoirailua

Viikonloppu kyllä ollaan vaan laiskoteltu, treenipuolella ainaki. Muuten ollaan paljon käyty juoksuttamassa Even kanssa koiria joka päivä. Vähän jotain pikku tokojuttuja molempien kans sisätiloissa. Sitte mie katoin agilityn mm-kisoja Janitan kans, ja oli kyllä harmi ku Suomi ei mitenkään erikoisesti pärjänny.

Muttako näki niitä upeita suorituksia nii tuli kyllä heti uutta treeni-intoa. Toisaalta se myös teki kaks asiaa hyvin selväksi: 1.) Bortsuille pitäs olla omat kisansa ja luokkansa agilityssa, ne on niin valovuosia edellä muita rotuja 2.) Nykyset kokoluokat on ihan perseestä. Siinähän pienempi maksikoira rikkoo ittensä ku hyppii niitä esteitä ja ne käännökset on jo siellä kolmosissa niin tiukkoja. Pitäs tehä Endalle oikeen kunnon treenisuunnitelma, että päästäs ees jotenki eteenpäin. Muissa lajeissa se on jotenki helpompaa ollu tehhä, agilityssa ei sitte niinkään. En mie tiiä mikä siinä on.

Maanantaina oli sitte koiran ensiavusta koe. Ne kysymykset oli vähän laajoja, ja en varmaankaan muistanu läheskään kaikkia oikein. Tassusiteen teko meni ihan ok. Ja kai mie osasin kertoa miten hypotermiapotilas pitää lämmittää ja viedä eläinlääkäriin. Sitte ilmotin Mikin tohon 31.10 tokokokeeseen:)

Tänään käytiin ensin hakumettässä. Endalle tehtiin kaks pistoa tuulihakua. Eka oli aivan järjettömän hyvä. Melkeen heti sai hajun ja löysi Saanan:D Sitte toista eli Hennaa piti vähän hakea, mutta sekin löytyi hyvin! Sitten otettiin sen verta ilmasua että Sarianna vähän haukutti sitä. Nyt se napsuminen on vähän vähentyny, ja se on ihan kiva.

Sitte hakuilun jälkeen mentiin käymään koko luokka kattomassa herttaisia vanhoja ihmisiä Puistolan palvelukeskuksessa. Enda meni tosi hyvin siellä, ei ollu yhtään hermostunu tai mitään mitä nyt tollasessa vähän oudommassa paikassa noin nuoren koiran kuvittelis olevan. Itseasiassa se aivan rakastui yhteen naiseen joka istui pyörätuolissa. Se silitti ja puhu sille niin lempeästi ja antoi vielä herkkujakin:D Vähän meinas se tutustuminen olla ehkä liian innokasta, mutta varmaan se oppis käyttäytymään paremmin jos useammin pääsis käymään. Se oli kyllä minustakin kivaa käydä siellä, kun näki miten iloseksi he tulivat meidän vierailusta.

Huomenna alkaa uus kurssi, koiraterapiaa, odotan kyllä mielenkiinnolla! Ja sen jälkeen mennään Kitinkankaalle, taas kaverikoiravierailu, johon otan Mikin mukaan, koska meiltä toivottiin näytöstä ja Miki osaa kaikkia kivoja temppuja enempi kun Enda niin otan sitten sen. Ja myös sen takia, ku tuntuu että Endan koulimiseen on menny silleen aikaa, että ei se Miki ihan tasasta huomiota oo saanu, vaikka kuinka olen yrittäny ettei ne mitenkään "eriarvosia" ton ajankäytön suhteen olis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti